Doprava od 59 Kč

Bazalka list 50 g

Kód: 3229
Neohodnoceno
Značka: Zdravělevně
39 Kč –48 %
Bazalka list
39 Kč –48 % 20 Kč 200 Kč / 1 kg
Skladem (>5 ks)

Bazalka pravá (Ocimum basilicum) je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Do Evropy se dostala v 16. století a v současnosti se pěstuje většinou na zahradách.

Detailní informace

Doprava od 59 Kč
Doprava od 59 Kč
Zdarma pro ČR od 3 000 Kč, SK od 119 €
Je zboží momentálně nedostupné?
Je zboží momentálně nedostupné?
Klikněte na Hlídat a Tim vám pošle zprávu, jakmile zboží naskladníme. Tlapku na to!

Detailní popis produktu

Bazalka obsahuje hlavně silice (až 1,5 %) s hlavní složkou methylchavikolem (estragolem) a linaloolem a přibližně 5 % tříslovin, flavonoidy, glykosidy, éterické oleje s eugenolem a ocimem, bazalkový kafr, tanin, cinoel a jiné látky. Čerstvé nebo sušené listy se používají jako univerzální koření. Pěstují se formy s listy zelené a červené barvy. Odlišné je také aroma - od typické vůně bazalky po skořicovou a citrónovou. Různé barevné formy působí velmi dekorativně.

V kuchyni se nejčastěji používají čerstvé nebo sušené listy nebo celá bylina, která je řezána během kvetení. Zlepšuje chuť mnoha jídel vyrobených zejména z rajčat. Používá se také na maso a rybí pokrmy. Jeho kořenová citronová vůně se dokonale mísí se salátovými dresingy a polévkami. Bazalka se často přidává do marinovaných okurek a dýní. Je nepostradatelnou přísadou téměř všech italských pokrmů, dokonale se mísí s těstovinami a rajčaty, jenž je hlavní složkou pesta.

Složení: 100 % bazalka sušená

Země původu: uvedeno na obalu - Egypt, Sýrie

Produkt je balen v balíčku "doypack" se zipem, který zabezpečuje dlouhodobou čerstvost. Může být opakovaně otevírán a zavírán. Obal je odolný, pevný a neprodyšný, což má výhodu zejména při přepravě.

Doplňkové parametry

Kategorie: Bylinky do kuchyně
Hmotnost: 0.1 kg
Druh koření: bazalka
EAN: 32124606

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: