COUNTRY LIFE Krupice kukuřičná jemná BIO 400 g

Kód: 4036
Neohodnoceno
Značka: Country Life
24 Kč 60 Kč / 1 kg
Skladem (4 ks)

Krupice z kukuřice v biokvalitě. Jedná se o nahrubo umletou kukuřici. Krupice se výborně hodí na zahušťování polévek a krupicovou kaši.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Využití:

  • kaše
  • zahušťování - krupice patří mezi skvělé pomocníky při zahušťování, hodí se především do polévek
  • knedlíky, halušky, noky - krupici dobře využijete i při přípravě vařených příloh
  • nákyp - z krupice uvařte hustou kaši, nechte ji vychladnout a zamíchejte do ní žloutky a ušlehaný sníh z bílků, do zapékací formy vrstvěte tuto směs střídavě s ovocem, poté nechte vše zapéct 15 minut na 200 °C, při podávání můžete dozdobit sirupem

Kukuřice je rostlina z čeledi lipnicovité, která může mít až šest metrů. Původně pochází z Jižní Ameriky, kde pěstuje již přes 5000 let. Od místních indiánů se kukuřice spolu s Kolumbem dostala do Evropy. Dnes je kukuřice po pšenici a rýži nejpěstovanější obilninou na světě. V Čechách ji na polích najdeme na jižní Moravě.
Kukuřice se využívá jako krmivo, dále jako surovina na výrobu cukru, oleje a škrobu. Některé druhy se pěstují jako zelenina. V potravinářství se z kukuřice vyrábí lupínky, mouka, krupice nebo kaše. Zvláště v rozvojových zemích je kukuřice cenným zdrojem obživy.

Tento produkt ocení především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.

 

Složení

Kukuřice*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Skladování

Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti do 70 %.

Výživové údaje na 100 g

Energetická hodnota 1 569 kJ / 375 kcal
Tuky: 1,4 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,2 g
Sacharidy: 82,2 g
z toho cukry: 0,6 g
Bílkoviny: 5,6 g
Sůl: 0,0 g

Doplňkové parametry

Kategorie: Kaše, krupice, otruby, pukance
Hmotnost: 0.4 kg
EAN: 8595016510114

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: