Sunfood Yamato shoyu sojová omáčka 300 ml

Kód: 4194
Neohodnoceno
69 Kč 230 Kč / 1 l
Skladem (3 ks)

Japonská sojová omáčka – Yamato shoyu 300ml. Tradiční výrobek sloužící k ochucení polévek, masa, omáček, zeleniny, salátů apod.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Sójová omáčka (japonsky shoyu) neodmyslitelně patří nejen k sushi. Sójová omáčka se vyrábí ze zkvašené sójové pasty - neobashuje žádná dochucovadla ani jiné umělé látky.

Sójová pasta obsahuje vařené sójové boby, pražená pšeničná zrna, roztok vody se solí a speciální plísně, které rozloží dlouhé molekuly ze směsi na cukry, ty se pak stanou potravou kvasinek. Po zkvašení vznikne hmota, ze které se vymačká tekutina – sójová omáčka. Zbytek pasty se používá jako krmivo pro dobytek.

Pozor, spousta sójových omáček bohužel není kvašená, ale vyrobená chemicky. Vzhledem k tomu, že jediné prospěšné látky, která sójová omáčka obsahuje, pocházejí z procesu kvašení, není to dobrá zpráva. Čtěte etikety a pokud výrobce přímo neuvádí, že se jedná o kvašenou sojovku (fermented soy sauce), raději nekupujte. V Japonsku se používají dva druhy sójové omáčky - shoyu a tamari. Omáčka tamari je vyrobená jen ze sójových bobů, s malým nebo žádným přídavkem pšenice. Shoyu vzniká ze směsi sójových bobů a pšeničných zrn. Tamari se používá při tepelné úpravě jídel, shoyu se používá za studena a tedy i k ochucování sushi.

Složení: voda, sójové boby* 18%, pšenice*, mořská sůl, Koji (Aspergills oryzae).
* alergeny
Bez lepku.

Výživové údaje ve 100 ml výrobku:
energetická hodnota: 267 kJ / 63 kcal;
tuky: 0,7 g;
nasycené mastné kyseliny: 0,3 g;
sacharidy: 2,6 g;
cukry: 2,6 g;
bílkoviny: 10,4 g;
sůl: 7,9 g.

Země původu:
Japonsko.

Skladování: Skladujte v suchu, chladu a temnu.

Použití: K ochucení polévek, omáček, zelenin, masa, salátů, apod.

Doplňkové parametry

Kategorie: Přísady do kuchyně
Hmotnost: 0.6 kg
EAN: 8594037111324

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: