SLADOVNA BRUNTÁL Sladovit sušený 170 g

Kód: 1873
Neohodnoceno
77 Kč 452,94 Kč / 1 kg
Skladem (4 ks)

Sladovit je přírodní sladidlo bez konzervačních látek a stabilizátorů. Jedná se o český výrobek s dlouholetou tradicí. V kuchyni ho lze využít jako univerzální sladidlo, dobře ale poslouží i při pečení nebo přípravě dezertů.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Sladovit dobře využijete především při pečení pečiva, ale i při přípravě dezertů.
V kynutém těstě podporuje Sladovit kvasnou činnost droždí a tím vznik objemu pečiva. Napomáhá dosažení lepšího vzhledu, stejnoměrné pórovitosti, křehkosti a zbarvení kůrky, zlepšení kyprosti, chuti i trvanlivosti pečiva. Lze ho použít do vodového, mléčného i tukového pečiva. Například do žitných chlebů s medem, se sójou, slunečnicí. Dále do běžného pšeničného pečiva a ovesných a pšeničných dietetických chlebů.
Při přípravě dezertů můžete Sladovit použít jako přísadu do trvanlivých výrobků jako jsou perníky, tyčinky, oplatky nebo suchary. Pokud si rádi vyrábíte domácí bonbony nebo karamely, i zde můžete využít Sladovit.

Sladové výtažky vznikají ze sladiny, což je rozemletý slad vlastní výroby pečlivě povařený v pitné vodě. Následně se sladina suší a vzniká Sladovit ve formě prášku.

Sladovna Bruntál se věnuje výrobě sladových výtažků již přes 100 let. Výroba firmy navazuje na tradici vaření piva. Sladové výtažky vyrábějí přímo z vlastního sladu a s respektem k původním technologiím. Výrobky se využívají v domácnosti jako sladidlo, v pekařství a dokonce i v textilním průmyslu.

Složení

JEČNÝ SLAD, pitná voda.

Alergeny

Lepek

Skladování

Uchovejte v suchu a chladu, při relativní vlhkosti vzduchu do 70%.

Výživové údaje na 100 g

Energetická hodnota 1 616 kJ / 387 kcal
Tuky: 0,1 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,1 g
Sacharidy: 91,0 g
z toho cukry: 73,0 g
Bílkoviny: 3,8 g
Sůl: 0,01 g

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Sladidla a ochucovadla
Hmotnost: 0.17 kg
EAN: 8594007870039

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: