Plody z vlašských ořechů jsou bohaté na tuky, především nenasycené mastné kyseliny. Ořechy jsou zdrojem rostlinných sterolů, především mononenasycených a polynenasycených mastných kyselin. Vlašské ořechy ve srovnání s jinými ořechy obsahují výrazně vyšší množství Omega 3 mastných kyselin. Vlašské ořechy jsou součástí pečiva a dezertů a přidávají se do salátů nebo müsli. Nicméně, jejich použití může být nejen kulinářské, ale také kosmetické, jsou známy obličejové masky nebo tělové peelingy používající vlašské ořechy.
Vlašské ořechy, které ořešák produkuje, jsou velice výživné, neboť obsahují v průměru 70 % tuků, obsahujících zejména velice zdravé nenasycené mastné kyseliny, 18 % proteinů (bílkovin) a přibližně 3 % sacharidů (cukrů). Z mastných kyselin se jedná převážně o omega-3-mastnou kyselinu, která pozitivně působí proti riziku aterosklerózy a jiných kardiovaskulárních chorob a podporuje u dětí rozvoj mozku. Ořechy jsou energeticky bohatým zdrojem. Vyjma mastných kyselin obsahují také bohaté zdroje vitaminu E, B1 či B6. Dále pak sůl, kyselinu listovou, minerály jako hořčík, měď a zinek. Celkově obsažené živiny působí pozitivně na lidskou psychiku, jsou cenné pro zdravé vlasy, pokožku, nehty i sexuální potenci..
Uvádí se, že konzumace ořechů má protizánětlivé vlastnosti, které se projevují hlavně u srdečních a cévních chorob. Pomáhají regulovat krevní tlak a udržovat nízkou hladinu cholesterolu. Mají antioxidační účinky, působí proti astmatu a posilují střeva.
Skladování: skladujte v suchém a chladném prostředí
Složení: vlašské ořechy - loupané, kousky
Země původu: Polsko, Ukrajina, Čína
Produkt je balen v balíčku "doypack" se zipem, který zabezpečuje dlouhodobou čerstvost. Může být opakovaně otevírán a zavírán. Obal je odolný, pevný a neprodyšný, což má výhodu zejména při přepravě.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE ve 100 g:
Energetická hodnota/Energie 2699 kJ/645 kcal
Tuky: 60,7 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 6,6 g
- mononenasycené mastné kyseliny -
- polynenasycené mastné kyseliny -
Cholesterol: -
Vláknina 6,5 g
Sacharidy: 18 g
- z toho cukry 2,2 g
Bílkoviny: 16,5 g
Sůl: 0,01 g