Fazole černá ledvina 500 g COUNTRY LIFE

Kód: 405
Neohodnoceno
Značka: Country Life
39 Kč 78 Kč / 1 kg
Skladem

Černá ledvina je velká fazole s lesklým černým povrchem. Čím je fazole tmavší, tím má výraznější chuť, která je podobná fazoli adzuki. Kromě výborné chuti působí v jídle též svojí výraznou barvou, dokonce i po uvaření. Široké využití v teplé i studené kuchyni.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Využití:

  • polévky - luštěniny dobře ladí se zeleninou, houbami, bramborami, obilovinami
  • placky - rozmixujte luštěninu, přidejte koření, bylinky, vajíčko a mouku, tvořte placky a smažte dozlatova z obou stran
  • zapečená - fazoli můžete zapékat podobně jako mleté maso, např. na lasagne nebo musaku
  • v omáčce - fazole může skvěle nahradit maso v omáčce
  • kaše - rozmixovaná luštěnina slouží dobře jako příloha
  • salát - vychlazenou fazoli lze zamíchat do salátu a obohatit tak jeho chuť, výtečně bude chutnat s kukuřicí, paprikou, rajčaty a chutným dipem
  • ratatouille s fazolemi - 300 g fazolí připravte podle návodu, na oleji osmahněte 3 nakrájené cibule, 6 nasekaných stroužků česneku, přidejte na kostky nakrájenou větší cuketu, 5 pokrájených rajčat, 5 zelených paprik a 5 kostek bujonu s provensálským kořením, 10 minut duste, přelijte do pekáče, zalijte 680g rajčatového protlaku a pečte 30 minut, poté přimíchejte fazole, ochuťte sójovou omáčkou, plňte do sklenic a zavařujte 15 minut při 80 °C

Fazole černá ledvina je velmi populární v latinskoamerické kuchyni. Původem pochází z amerikého kontinentu, dnes se ale rozšířila po celém světě. Fazole mají masitou hustou strukturu a hodí se tak skvěle do vegetariánských pokrmů. Například v mexiku se běžně přidávají do burrita.

Složení

Fazole černá ledvina. Může obsahovat stopy lepku.

Výživové údaje na 100 g

Energetická hodnota 1 428 kJ / 341 kcal
Tuky: 1,0 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,0 g
Sacharidy: 62,0 g
z toho cukry: 2,0 g
Vláknina: 15,0 g
Bílkoviny: 22,0 g
Sůl: 0,01 g

Doplňkové parametry

Kategorie: Zdravá výživa
Hmotnost: 0.5 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: