Fazole mungo 500 g COUNTRY LIFE

Kód: 408
Neohodnoceno
Značka: Country Life
46 Kč 92 Kč / 1 kg
Skladem

Fazole mungo je výtečná exotická luštěnina se specifickou vůní. Jedná se o typickou součást indické a čínské kuchyně. Fazolky jsou chutné jako příloha, v salátu nebo z nich lze připravit výbornou polévku.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Využití:

  • příloha - uvařené mungo promíchejte s orestovanou cibulkou a česnekem nebo bylinkami
  • salát - uvařené a vychladlé mungo skvěle chutnají s čerstvou zeleninou, také můžete mungo smíchat s rýží, nastrouhaným jablkem a mrkví a dochutit vše medem, sezamovým olejem, petrželkou, jablečným octem, muškátem a bylinkovou solí
  • polévka - při vaření stačí k mungo přidat zeleninu, například mrkev nebo cibuli, a na konci dochutit
  • rizoto - klasické rizoto můžete obohatit těmito fazolemi
  • karbanátky - nastrouhanou a orestovanou mrkev a cibuli smícháme s česnekem, vejcem, vařenou quinou a vařenými fazolemi, vše rozmixujeme, dosolíme, vytvoříme karbanátky a dáme je péct na 30 minut na 200 °C
  • polévka - orestujte šalotku a česnek s kurkumou, římským kmínem, mletou skořicí a s chilli, zalijte vývarem a přidejte mungo, vařte do měkka, dochucujte solí, citrónovou šťávou a čerstvým koriandrem

Fazole je potřeba před použitím namočit aspoň na 2 hodiny. Při vaření použijte čerstvou vodu, abyste předešli nadýmaní.

Mungo fazole jsou semena rostliny vigny zlaté. Vigna pochází z Indie a pěstuje se dnes jak tam, tak například i v Číně nebo v Thajsku. V Číně jsou fazole mungo známe již od roku 3000 před naším letopočtem. Vigna je keříčkovitá rostlina většinou ne vyšší než metr a její fazolky jsou ukryté v luscích. Lze ji dokonce pěstovat i u nás.

Složení

Fazole mungo. Může obsahovat stopy lepku.

Výživové údaje na 100 g

Energetická hodnota 1 453 kJ / 347 kcal
Tuky: 1,15 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,34 g
Sacharidy: 62,6 g
z toho cukry: 6,6 g
Vláknina: 16,3 g
Bílkoviny: 23,9 g
Sůl: 0,38 g

Doplňkové parametry

Kategorie: Zdravá výživa
Hmotnost: 0.5 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: