Mouka špaldová celozrnná jemně mletá 1 kg BIO BIOHARMONIE

Kód: 450
Neohodnoceno
Značka: Bioharmonie
53 Kč 53 Kč / 1 kg
Skladem

Celozrnná špaldová mouka se od běžné mouky liší obsahem otrub. Široké využití v kuchyni. Vhodná na pečení, smažení i třeba na přípravu vařených příloh.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Popis

Když jídlo připravíte z celozrnné mouky, může mít tmavší zabarvení, než jste zvyklí. Tmavší barva ale neubírá pokrmu na chuti, právě naopak. Celozrnná mouka krásně voní i dobře chutná.

Využití:

  • pečivo - chleba nebo cukroví, nahraďte ve svém klasickém receptu běžnou mouku celozrnnou špaldovou a obohaťte tak svůj jídelníček o nový rozměr
  • zahušťování - protože je mouka jemně namletá, můžete s ní pokrmy opatrně zahušťovat
  • smažení - lívance, bramboráky i třeba palačinky dobře chutnají připravené z celozrnné špaldové mouky
  • knedlíky, těstoviny, halušky - mouku dobře využijete i při přípravě vařených příloh

Mouka neobsahuje žádné přidané látky zamezující hrudkovitost, regulující kyselost nebo zlepšující kvalitu mouky. Tento produkt ocení především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.

Špalda je celkem zapomenutý druh rozpadavé pšenice, který byl odsunut kvůli vyšším výnosům jiných druhů. Jedná se o velmi odolnou a nenáročnou rostlinu. Kromě mouky se z ní vyrábí například alternativní kávovina jako náhražka kávy.

Celozrnná mouka je bohužel velmi oblíbená u molů. Skladujte ji proto v ledničce, mrazáku nebo ve spižírně v uzavřené nádobě.

Složení

ŠPALDOVÁ mouka celozrnná*. *produkt kontrolovaného ekologického hospodářství

Alergeny

Lepek

Výživové údaje na 100 g

Energetická hodnota 1 564 kJ / 370 kcal
Tuky: 2,5 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,2 g
Sacharidy: 68,0 g
z toho cukry: 1,7 g
Vláknina: 8,4 g
Bílkoviny: 14,0 g
Sůl: 0,01 g

Doplňkové parametry

Kategorie: Zdravá výživa
Hmotnost: 1 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: