Vločky jáhlové 250 g BIO COUNTRY LIFE

Kód: 471
Neohodnoceno
Značka: Country Life
29 Kč 116 Kč / 1 kg
Skladem

Jáhlové vločky v biokvalitě s výraznou chutí. Rychlá a snadná příprava. Široké využití v kuchyni. Vhodné především na přípravu kaše, ale lze s nimi i zahušťovat a použít je jako pojivo do karbanátků nebo pomazánky.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Tipy a recepty na použití:

  • Kaše - vločky stačí zalít horkou vodou nebo rostlinným či živočišným mlékem
  • Krémové polévky - do zeleninové polévky přidejte vločky, chvilku povařte a rozmixujte, s množstvím opatrně
  • Pečivo - při přípravě chleba, lívanců, sušenek nebo dalamánků nahraďte 1/4 mouky vločkami
  • Smoothie - rozmixujte oblíbené ovoce s vodou, rostlinným nápojem nebo mlékem, podle chuti přidejte povařené vločky, semínka, jogurt, sirup, zeleninu či cokoli jiného
  • Placičky, burgery, sekaná - vločky lehce rozmixujte s dušenou nebo restovanou zeleninou, uvařenými luštěninami, přidejte vejce, osmahnutou cibulku, bylinky, česnek, sůl a podle potřeby vodu, smažte nebo pečte v troubě
  • Pomazánky - lehce osmahnutou zeleninu zalijte trochou vody, přidejte vločky (stačí trochu na zahuštění), pár minut povařte a rozmixujte, ochuťte sójovou omáčkou, umeoctem a lahůdkovým droždím, podle chuti můžete přidat tofu nebo tempeh
  • Nepečené cukroví - rozmixujte vločky s předem namočeným sušeným ovocem, kokosovým olejem a sirupem, můžete přidat semínka, oříšky, sušený kokos, karobový prášek nebo skořici; vytvarujte kuličky a obalujte je v sušeném kokosu, karobu nebo sezamu
  • Sušenky z para ořechů

Jáhly vznikají z prosa odstraněním semenné slupky z obilky. V dřívějších dobách byly hojně využívány například pro přípravu škubánků nebo jahelníku. Na nějaký čas byly jáhly z kuchyně vytlačeny rýží, což se ale postupně naštěstí změnilo. Jáhlové vločky se vyrábí napařováním a lisováním oloupaných zrn prosa.

Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.

Uchovávejte je na chladným místech, v létě klidně v lednici, jelikož mají tendenci žluknout a mají menší trvanlivost než jiné vločky.

 Složení

Vločky jáhlové*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Alergeny

Lepek

Výživové údaje na 100 g

Energetická hodnota 1 540 kJ / 364 kcal
Tuky: 4,0 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 1,0 g
Sacharidy: 69,0 g
z toho cukry: 4,0 g
Bílkoviny: 11,0 g
Sůl: 0,01 g

Doplňkové parametry

Kategorie: Zdravá výživa
Hmotnost: 0.25 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: