Bílé klíčky cizrny mají jemně masitou chuť připomínající zralý hrách, proto skvěle dochutí nudle, zeleninové rizoto nebo polévku a zároveň tělu dodá řadu vitamínů, minerálů a...
To nejlepší z hořčice nenajdete v kelímku, ale v rostlině samotné a především pak v jejich výhoncích. Na pohled lahodné klíčky mají výraznou a ostřejší chuť i aroma, proto jsou...
Klíčky s jemnou hráškovou chutí si lehce vypěstujete sami doma. Budete tak mít po ruce chutnou svačinu, zeleninovou přílohu a čerstvý zdroj vitamínů a minerálů. Zkuste s nimi...
Rukola není jen listová zelenina. Nechte si doma vyklíčit její semínka a poznejte aromatickou chuť čerstvých výhonků, která vynikne především ve studené kuchyni. Syrové klíčky...
Kořeněná chuť klíčků pískavice a charakteristická vůně připomínající curry provoní každý pokrm. Čerstvé křupavé klíčky se skvěle hodí do chutney a omáček, příjemně ale dochutí...
Naklíčená ředkev z parapetu sice vypadá jinak, než ta ze zahrádky, ale má stejně pálivou a osvěžující chuť, která k ředkvičce tolik patří a několikanásobně více vitamínů,...
Bohatě ozdobený chléb křupavými klíčky Vojtěšky dostane jemně mátovou chuť. Výhonky jsou chutné, výživné a především ty doma čerstvě vypěstované jsou vynikajícím zdrojem...
Těžko najdete chutnější výhonky řeřichy než ty, které si sami vypěstujete. Jejich chuť připomínající ředkvičku příjemně doladí pomazánku nebo jiné studené pokrmy. Klíčky a...