ŠMAJSTRLA Pohankové mušle 250g
Pohankové těstoviny jsou přirozeně bezlepkové a lehce stravitelné. Pohankové těstoviny kolínka jsou vhodné do těstovinových salátů nebo jako příloha nebo na sladko. Velmi rychlá příprava a skvělá chuť! Vhodné pro diabetiky.
Mlynáři z rodu Šmajstrlů z Kopané ve Frenštátě pod Radhoštěm melou pohanku už po pět generací od roku 1861. Používají přitom technologii mechanického loupání, při němž (na rozdíl od tepelného zpracování) zůstávají v pohance zachovány vitamíny i další hodnotné látky. Přáním majitele je, aby pohanka i nadále přinášela lidem zdraví, které stále zůstává tím největším bohatstvím každého člověka.V pohankovém mlýně Šmajstrla se zpracovává a balí pouze pohanka a produkty z ní, což je důležitá informace pro alergiky a lidi trpící celiakií. Mechanické loupání je založeno na opakovaném obrušování obalových vrstev nažky mezi mlýnskými kameny, nebo rotujícími kotouči s drsným povrchem. Pro dobrou výtěžnost je třeba zpracovávat pohanku tříděnou podle velikosti nažek (kalibrovanou). Technologický proces mechanického loupání pohankových nažek zachovává původní chuťové vlastnosti pohanky včetně vysoké dietetické hodnoty.Při termickém loupání se nažky napařují horkou párou a následně se prudce usuší. Přitom oplodí praskne a kroupa se pak snadno oddělí od oplodí. Vysoké teploty při sušení ničí vitamíny, obsažené v pohankovém semenu, způsobují chuťové změny a umožňují vznik karcinogenních sloučenin.
Přirozeně bezlepková směs, lehce stravitelná s příchutí kakaa. Stačí pouze zalít teplým mlékem nebo vodou, přidat ovoce a zdravá, chutná snídaně je na světě. Pohanka je charakteristická vysokým obsahem rutinu, vitamínu B, fosforu, železa aj. Pro přípravu těsta lze použít pohankovou kaši neochucenou - natural.
Složení: pohanková mouka, voda
Balení: 250 g
Země původu:
Česká republika
Doplňkové parametry
Kategorie: | Těstoviny, tortilly a noky |
---|---|
Hmotnost: | 0.25 kg |
Velikost balení: | 250 g |
Značka: | ŠMAJSTRLA |
EAN: | 8594043010215 |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.