NOMINAL cereální kaše rýžová 300 g

Kód: 5220
Neohodnoceno
Značka: NOMINAL
35 Kč 116,67 Kč / 1 kg
Skladem (> 5 ks)

Bezlepkový výrobek, rýžová kaše

Detailní informace

Detailní popis produktu

Popis produktu

  • Bezlepkový výrobek: Obsah lepku nižší jak 20 mg na 1 kg výrobku
  • Použité suroviny: 60% rýže, 40% kukuřičná krupice
  • Základní příprava: Do teplého mléka přidáváme za stálého míchání cereální kaši NOMINA, až docílíme požadovanou hustotu. Cereální kaši je vhodné kombinovat s ovocem, ořechy, mléčnými výrobky, kakaem apod. Cereální kaši NOMINA je vhodní použít také jako zahušťovadlo do omáček a těst a dále jako pojivo do masových, zeleninových a ovocných směsí.
  • Skladování: Při relativní vlhkosti do 75% a teplotě do 30°C, vždy uzavřené v původním obalu.
  • Trvanlivost: Při dodržení skladovacích podmínek je trvanlivost výrobku 12 měsíců od data výroby.
  • Balení: 300 g krabička nebo 5kg papírový pytel

Rýže patří mezi hlavní potravinu poloviny světové populace, pro kterou představuje zdroj energie i důležitých bílkovin. Rýže byla pěstována v Indii a Číně již před více než 6500 lety. V Evropě se objevila kolem roku 1000 n. l., do Čech se dostala v 16. století ze Španělska. Nejzastoupenější složkou rýže (minimálně 85 % ) jsou složené cukry, které se ukládají ve svalové tkáni a slouží jako zdroj energie pro svaly a všechny tělesné buňky. Rýžový škrob se velmi pomalu tráví a trvale uvolňuje do krve glukózu, je proto velmi vhodnou potravinou pro diabetiky i redukční dietu. Dalšími klady je téměř nulové množství tuku a nízký glykemický index. Za velmi hodnotnou je považována i bílkovina rýže, jejíž koncentrace se pohybuje mezi 7–8 % a její kvalita je srovnatelná s arašídy či čočkou. Pro svoji lehkou stravitelnost se rýže používá k léčení zažívacích obtíží, od poruch trávení až po divertikulitidu, pomáhá upravovat mírné průjmy i zácpu. Neobsahuje gluten a je tedy vhodná i pro bezlepkovou dietu.

Doplňkové parametry

Kategorie: Kaše, krupice, otruby, pukance
Hmotnost: 0.3 kg
EAN: 8594010190117

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: