AMYLON puding vanilkový bezlepkový BIO 40 g
S BIO bourbon mletou vanilkou, bez lepku. Puding lze připravit i s náhražkami mléka jako je ovesný či sójový nápoj.


Popis
Tipy na použití:
- domácí termix – klasicky připravíme horký pudink a ještě za tepla vmícháme 250 g měkkého tvarohu, poté necháme vychladnout
- pečení – horký pudink lze nalít na syrové těsto vylité na pekáči, můžete přidat ovoce, čokoládu či ořechy dle libosti a následně zapéct
- studené dezerty – vychladlý pudink ozdobený ovocem bude krásně vypadat třeba v elegantních skleničkách, dekorujte ještě šlehačkou, strouhanou čokoládou nebo drcenými ořechy
- sladká omáčka – při přípravě můžete přidat více mléka a udělat z horkého pudinku sladkou omáčku pro zalití například ovocných knedlíků, buchtiček nebo štrúdlu
- zahušťování – u sladkých jídel, kupříkladu u ovocných omáček, pokud nemáte doma jiné zhušťovadlo, můžete sáhnout po pudinku, přidávejte po malých dávkách dle potřeby do vařícího pokrmu
- náplně, krémy – vychladlý pudink připravený s menším množstvím mléka výborně poslouží jako krém do dortu nebo jako náplň do koblih, věnečků a dalších dezertů
Také máte u pudinku při jeho přípravě problém se žmolky a s připalováním mléka? Připravte si ho v domácí pekárně nebo v mikrovlnce. Menší část mléka si dejte stranou a rozmíchejte v něm pudingový prášek, zbytek mléka dejte do nádoby na pečení a přidejte cukr dle chuti. Rozmíchanou směs s pudinkem vlijte do nádoby a v domácí pekárně nastavte program Džem. V pekárně nechte míchat asi 15 minut, v mikrovlnce stačí cca 5 minut. Tato příprava sice zabere víc času, docílíte ale větší jemnosti pudinku.
Firma Amylon má své kořeny až v 19. století, oficiálně založena byla v roce 1912. Jedná se o tradičního českého výrobce, který na trh postupem času uvedl i bioprodukty. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Pudink se vyrábí z kukuřičného škrobu, je tedy bezlepkový. Vanilkovou vůni a chuť zajišťuje mletá vanilka a vanilkový extrakt. Mletá vanilka se mele přímo ze sušených lusků a i extrakt se získává z pravé přírodní vanilky.
Složení
BIO kukuřičný škrob, BIO mletá vanilka (1,5 %), vanilkový extrakt
Nutriční hodnoty
| Energetická hodnota | 387kj/91kcal |
| Tuky | 1,30g |
| z toho nasycené mastné kyseliny | 0,90g |
| Sacharidy | 17,00g |
| z toho cukry | 11,00g |
| Vláknina | |
| Bílkoviny | 2,90g |
| Sůl | 0,09g |
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Přísady do kuchyně |
|---|---|
| Hmotnost: | 0.04 kg |
| EAN: | 8594006666473 |
| Značka: | AMYLON |
| EAN: | 8594006666473 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Související produkty
Tapiokový neboli maniokový škrob (někdy označován jako mouka) je přirozeně bezlepkový a má neutrální chuť. Má vynikající pekařské vlastnosti.
Tradiční surovina pro přípravu dezertů v biokvalitě. Hodí se ale i do smoothie či horkého mléka. V kombinaci například s chilli může být i součástí exotických receptů.
Tamari je sójová omáčka, která vzniká jako vedlejší produkt při výrobě miso pasty. Oproti shoyu je tmavší, hustší a chuťově výraznější. Naplno zazáří při přípravě studených...
Kvalitní čokoládový pudink v biokvalitě vhodný i pro bezlepkovou dietu. Výborně chutná horký i studený. Velmi variabilní pomocník v kuchyni při přípravě originálních dezertů....
Shoyu je tradiční sójová omáčka vyráběna ze sójových bobů, pšenice a fermentačního činidla. Má výrazné aroma a lehce nasládlou chuť. V malém množství prohloubí a zvýrazní chuť...
Kypřící prášek do pečiva z vinného kamene BIO 150 g Wolfberry je bezlepková a bezfosfátová příměs, používaná úplně stejně jako běžný kypřící prášek ke zvětšení objemu a...
Tapioka perly 500 g Wolfberry. Z kořene keřů manioku se vyrábí tapioka. Nejčastěji ji najdeme ve formě mouky nebo tapiokových perel. Ty jsou vhodné jako zavářka do polévek, na...
Kvalitní vanilkový pudink v biokvalitě vhodný i pro bezlepkovou dietu. Výborně chutná horký i studený. Velmi variabilní pomocník v kuchyni při přípravě originálních dezertů....
Xantanová guma Wolfberry 100 g zlepšuje kvalitu pečiva a působí jako emulgátor a přírodní stabilizátor. Vynikající nejen pro přípravu bezlepkových pokrmů.
Kypřící prášek BIO
Tapiokové perly se vyrábí ze škrobu z hlíz keře Manioku. Jsou přirozeně bez lepku, takže si na nich mohou pochutnat i celiaci. Z perel můžete vyrobit netradiční pudink, kaši či...
Podobné produkty
Použití: 1 balení (9g) na 500 g mouky.
Vanilkový lusk 1 ks Wolfberry je ve skutečnosti tobolka s typickou exotickou chutí a vůní, kterou jde jen stěží nahradit umělými aromaty. V současné době vanilku používá ve...
Tapioka perly 100 g Wolfberry. Z kořene keřů manioku se vyrábí tapioka. Nejčastěji ji najdeme ve formě mouky nebo tapiokových perel. Ty jsou vhodné jako zavářka do polévek, na...
Lahůdkové droždí je výborný pomocník v kuchyni – ochutí a zvýrazní chuť jídla. Jedná se o přirozeně bezlepkovou potravinu připomínající chutí i vůní parmezán. Lahůdkové droždí...
Sušená rajčata poslouží v kuchyni jako všestranný pomocník. Vylepšíte s nimi svá oblíbená jídla - kuskus, bramborovou kaši, hummus, guacamole… Nebo jsou výborné jen tak, když...
Shoyu je tradiční sójová omáčka vyráběna ze sójových bobů, pšenice a fermentačního činidla. Má výrazné aroma a lehce nasládlou chuť. V malém množství prohloubí a zvýrazní chuť...
Puding čokoládový bio bezlepkový

