COUNTRY LIFE Tamari sójová omáčka 500 ml
Tamari je sójová omáčka, která vzniká jako vedlejší produkt při výrobě miso pasty. Oproti shoyu je tmavší, hustší a chuťově výraznější. Naplno zazáří při přípravě studených zálivek, omáček a pikantních dipů.


Tamari se vyrábí z přirozeně bezlepkových surovin. Oproti obyčejný levným „sójovým omáčkám“ tamari neobsahuje žádné zvýrazňovače chuti, barviva ani umělá sladidla.
Vedle základních čtyř chutí (sladká, hořká, slaná, kyselá), je ještě chuť pátá – umami. Označuje se jako „lahodná“, „chuť zralosti“ a zvýrazňuje chuť pokrmu. Tato pátá chuť je obsažena i ve fermentovaných výrobcích – tedy i v sójové omáčce tamari.
Tipy na použití:
- gratinovaná plněná cuketa
- salát z avokáda a bílé ředkve
- zálivka s kešu
lehce rozmixujte 2 lžíce tamari, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžíci balzamikového octa a hrstku kešu ořechů - dresink na salát
smíchejte sezamový olej, tamari, agávový sirup, jablečný ocet
dresink je výborný na rukolový salát s avokádem - jednoduchý dresink na salát
smíchejte tamari s olivovým olejem a octem - restovaná hlíva úsřičná
hlívu restujte na troše olivového oleje, když jsou houby napůl hotové, přidejte tamari a dokončete restování - marinády
- na zeleninu, maso i ryby
tamari smíchejte podle chuti s medem nebo javorovým nebo agávovým sirupem, potřete surovinu směsí a pečte v troubě nebo grilujte; výborná je glazovaná cuketa, dýně nebo mrkev - pokrmy založené na rajčatech (např. omáčky na těstoviny)
tamari potlačí kyselost rajčat a prospěje celkové chuti pokrmu - polévky, omáčky, zeleninové směsi...
Rozdíl mezi shoyu a tamari:
Shoyu a tamari jsou víceméně zaměnitelné s tím, že tamari si lépe udrží chuť a aroma při tepelné úpravě. Shoyu se naopak doporučuje používat k finálnímu dochucení hotového pokrmu. Není to ale žádné železné pravidlo.
- vyrábí se rozdílným způsobem – tamari vzniká jako vedlejší produkt při výrobě klasické miso pasty
- tamari je vyráběna z přirozeně bezlepkových surovin
- tamari je tmavší, hustší a má bohatší a výraznější chuť
Složení
SÓJOVÉ BOBY (48,9 %), voda, mořská sůl (13,8 %), alkohol 1,6 % (z cukrové třtiny), fermentační činidlo (Aspergillus oryzae). Může obsahovat stopy lepku.
Alergeny
Sója
Skladování
Na chladném a suchém místě. Chraňte před slunečním světlem.
Výživové údaje na 100 ml
Energetická hodnota 315 kJ / 74 kcal | |
---|---|
Tuky: | 0,2 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,0 g |
Sacharidy: | 8,3 g |
z toho cukry: | 3,4 g |
Bílkoviny: | 9,8 g |
Sůl: | 14,73 g |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Přísady do kuchyně |
---|---|
Hmotnost: | 0.85 kg |
EAN: | 8595016510428 |
Značka: | COUNTRY LIFE |
EAN: | 8595016510428 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Související produkty

Použití: 1 balení (9g) na 500 g mouky.

Vanilkový lusk 1 ks Wolfberry je ve skutečnosti tobolka s typickou exotickou chutí a vůní, kterou jde jen stěží nahradit umělými aromaty. V současné době vanilku používá ve...

Xantanová guma Wolfberry 100 g zlepšuje kvalitu pečiva a působí jako emulgátor a přírodní stabilizátor. Vynikající nejen pro přípravu bezlepkových pokrmů.

Tapioka perly 100 g Wolfberry. Z kořene keřů manioku se vyrábí tapioka. Nejčastěji ji najdeme ve formě mouky nebo tapiokových perel. Ty jsou vhodné jako zavářka do polévek, na...

Shoyu je tradiční sójová omáčka vyráběna ze sójových bobů, pšenice a fermentačního činidla. Má výrazné aroma a lehce nasládlou chuť. V malém množství prohloubí a zvýrazní chuť...

Lahůdkové droždí je výborný pomocník v kuchyni – ochutí a zvýrazní chuť jídla. Jedná se o přirozeně bezlepkovou potravinu připomínající chutí i vůní parmezán. Lahůdkové droždí...

Sušená rajčata poslouží v kuchyni jako všestranný pomocník. Vylepšíte s nimi svá oblíbená jídla - kuskus, bramborovou kaši, hummus, guacamole… Nebo jsou výborné jen tak, když...

Kvalitní čokoládový pudink v biokvalitě vhodný i pro bezlepkovou dietu. Výborně chutná horký i studený. Velmi variabilní pomocník v kuchyni při přípravě originálních dezertů....

Neaktivní pivovarské kvasnice.

Puding čokoládový bio bezlepkový

Tapiokové perly se vyrábí ze škrobu z hlíz keře Manioku. Jsou přirozeně bez lepku, takže si na nich mohou pochutnat i celiaci. Z perel můžete vyrobit netradiční pudink, kaši či...

Tapiokový neboli maniokový škrob (někdy označován jako mouka) je přirozeně bezlepkový a má neutrální chuť. Má vynikající pekařské vlastnosti.
Podobné produkty

Kvalitní vanilkový pudink v biokvalitě vhodný i pro bezlepkovou dietu. Výborně chutná horký i studený. Velmi variabilní pomocník v kuchyni při přípravě originálních dezertů....

Tradiční surovina pro přípravu dezertů v biokvalitě. Hodí se ale i do smoothie či horkého mléka. V kombinaci například s chilli může být i součástí exotických receptů.

Kypřící prášek BIO

Tapioka perly 500 g Wolfberry. Z kořene keřů manioku se vyrábí tapioka. Nejčastěji ji najdeme ve formě mouky nebo tapiokových perel. Ty jsou vhodné jako zavářka do polévek, na...

Kypřící prášek do pečiva z vinného kamene BIO 150 g Wolfberry je bezlepková a bezfosfátová příměs, používaná úplně stejně jako běžný kypřící prášek ke zvětšení objemu a...

S BIO bourbon mletou vanilkou, bez lepku. Puding lze připravit i s náhražkami mléka jako je ovesný či sójový nápoj.