COUNTRY LIFE Tamari sójová omáčka BIO 500 ml
Tamari je sójová omáčka, která vzniká jako vedlejší produkt při výrobě miso pasty. Oproti shoyu je tmavší, hustší a chuťově výraznější. Naplno zazáří při přípravě studených zálivek, omáček a pikantních dipů.


Tamari se vyrábí z přirozeně bezlepkových surovin. Oproti obyčejný levným „sójovým omáčkám“ tamari neobsahuje žádné zvýrazňovače chuti, barviva ani umělá sladidla.
Vedle základních čtyř chutí (sladká, hořká, slaná, kyselá), je ještě chuť pátá – umami. Označuje se jako „lahodná“, „chuť zralosti“ a zvýrazňuje chuť pokrmu. Tato pátá chuť je obsažena i ve fermentovaných výrobcích – tedy i v sójové omáčce tamari.
Tipy na použití:
- gratinovaná plněná cuketa
- salát z avokáda a bílé ředkve
- zálivka s kešu
lehce rozmixujte 2 lžíce tamari, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžíci balzamikového octa a hrstku kešu ořechů - dresink na salát
smíchejte sezamový olej, tamari, agávový sirup, jablečný ocet
dresink je výborný na rukolový salát s avokádem - jednoduchý dresink na salát
smíchejte tamari s olivovým olejem a octem - restovaná hlíva úsřičná
hlívu restujte na troše olivového oleje, když jsou houby napůl hotové, přidejte tamari a dokončete restování - marinády
- na zeleninu, maso i ryby
tamari smíchejte podle chuti s medem nebo javorovým nebo agávovým sirupem, potřete surovinu směsí a pečte v troubě nebo grilujte; výborná je glazovaná cuketa, dýně nebo mrkev - pokrmy založené na rajčatech (např. omáčky na těstoviny)
tamari potlačí kyselost rajčat a prospěje celkové chuti pokrmu - polévky, omáčky, zeleninové směsi...
Rozdíl mezi shoyu a tamari:
Shoyu a tamari jsou víceméně zaměnitelné s tím, že tamari si lépe udrží chuť a aroma při tepelné úpravě. Shoyu se naopak doporučuje používat k finálnímu dochucení hotového pokrmu. Není to ale žádné železné pravidlo.
- vyrábí se rozdílným způsobem – tamari vzniká jako vedlejší produkt při výrobě klasické miso pasty
- tamari je vyráběna z přirozeně bezlepkových surovin
- tamari je tmavší, hustší a má bohatší a výraznější chuť
Složení
SÓJOVÉ BOBY* 45,5 %, voda, mořská sůl 11,8 %, destilované Sake* (voda, rýže*,sůl, Aspergillus oryzae), fermentační činidlo (Aspergillus oryzae). Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.
Alergeny
Sója
Skladování
Skladujte při teplotě do 25 °C.
Výživové údaje na 100 ml
| Energetická hodnota 354 kJ / 83 kcal | |
|---|---|
| Tuky: | 0,0 g |
| z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,0 g |
| Sacharidy: | 6,5 g |
| z toho cukry: | 0,5 g |
| Bílkoviny: | 14,0 g |
| Sůl: | 13,14 g |
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Přísady do kuchyně |
|---|---|
| Hmotnost: | 0.85 kg |
| EAN: | 8595016511425 |
| Značka: | COUNTRY LIFE |
| EAN: | 8595016511425 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Související produkty
Shoyu je tradiční sójová omáčka vyráběna ze sójových bobů, pšenice a fermentačního činidla. Má výrazné aroma a lehce nasládlou chuť. V malém množství prohloubí a zvýrazní chuť...
Neaktivní pivovarské kvasnice.
Xantanová guma Wolfberry 100 g zlepšuje kvalitu pečiva a působí jako emulgátor a přírodní stabilizátor. Vynikající nejen pro přípravu bezlepkových pokrmů.
Tapiokové perly se vyrábí ze škrobu z hlíz keře Manioku. Jsou přirozeně bez lepku, takže si na nich mohou pochutnat i celiaci. Z perel můžete vyrobit netradiční pudink, kaši či...
Kvalitní čokoládový pudink v biokvalitě vhodný i pro bezlepkovou dietu. Výborně chutná horký i studený. Velmi variabilní pomocník v kuchyni při přípravě originálních dezertů....
S BIO bourbon mletou vanilkou, bez lepku. Puding lze připravit i s náhražkami mléka jako je ovesný či sójový nápoj.
Kypřící prášek BIO
Tamari je sójová omáčka, která vzniká jako vedlejší produkt při výrobě miso pasty. Oproti shoyu je tmavší, hustší a chuťově výraznější. Naplno zazáří při přípravě studených...
Kypřící prášek do pečiva z vinného kamene BIO 150 g Wolfberry je bezlepková a bezfosfátová příměs, používaná úplně stejně jako běžný kypřící prášek ke zvětšení objemu a...
Tapioka perly 500 g Wolfberry. Z kořene keřů manioku se vyrábí tapioka. Nejčastěji ji najdeme ve formě mouky nebo tapiokových perel. Ty jsou vhodné jako zavářka do polévek, na...
Lahůdkové droždí je výborný pomocník v kuchyni – ochutí a zvýrazní chuť jídla. Jedná se o přirozeně bezlepkovou potravinu připomínající chutí i vůní parmezán. Lahůdkové droždí...
Tapioka perly 100 g Wolfberry. Z kořene keřů manioku se vyrábí tapioka. Nejčastěji ji najdeme ve formě mouky nebo tapiokových perel. Ty jsou vhodné jako zavářka do polévek, na...
Podobné produkty
Puding čokoládový bio bezlepkový
Tradiční surovina pro přípravu dezertů v biokvalitě. Hodí se ale i do smoothie či horkého mléka. V kombinaci například s chilli může být i součástí exotických receptů.
Shoyu je tradiční sójová omáčka vyráběna ze sójových bobů, pšenice a fermentačního činidla. Má výrazné aroma a lehce nasládlou chuť. V malém množství prohloubí a zvýrazní chuť...
Sušená rajčata poslouží v kuchyni jako všestranný pomocník. Vylepšíte s nimi svá oblíbená jídla - kuskus, bramborovou kaši, hummus, guacamole… Nebo jsou výborné jen tak, když...
Tapiokový neboli maniokový škrob (někdy označován jako mouka) je přirozeně bezlepkový a má neutrální chuť. Má vynikající pekařské vlastnosti.
Vanilkový lusk 1 ks Wolfberry je ve skutečnosti tobolka s typickou exotickou chutí a vůní, kterou jde jen stěží nahradit umělými aromaty. V současné době vanilku používá ve...
Použití: 1 balení (9g) na 500 g mouky.
Kvalitní vanilkový pudink v biokvalitě vhodný i pro bezlepkovou dietu. Výborně chutná horký i studený. Velmi variabilní pomocník v kuchyni při přípravě originálních dezertů....

