COUNTRY LIFE Mouka kukuřičná hladká BIO 400 g
Přirozeně bezlepková kukuřičná mouka v biokvalitě. Připravíte z ní polentu nebo tortilly. Lze ji také přidat do těsta pro jeho odlehčení nebo s ní obalovat.


Využití:
- kaše k snídani
- zahušťování - kukuřičná mouka vám dobře zahustí omáčky i polévky
- obalování - kukuřičná mouka je také skvělá na obalování
- knedlíky, halušky - mouku dobře využijete i při přípravě vařených příloh
- pečivo - z této mouky lze připravit třeba i chléb nebo muffiny, doporučujeme kombinovat kukuřičnou mouku s pšeničnou
- tortilly - 1 šálek kukuřičné mouky, 1/2 šálku vody, sůl dle chuti, to vše vypracujte do těsta, vyválejte placky, které poté upečte bez oleje na pánvi
Kukuřice je rostlina z čeledi lipnicovité, která může mít až šest metrů. Původně pochází z Jižní Ameriky, kde pěstuje již přes 5000 let. Od místních indiánů se kukuřice spolu s Kolumbem dostala do Evropy. Dnes je kukuřice po pšenici a rýži nejpěstovanější obilninou na světě. V Čechách ji na polích najdeme na jižní Moravě.
Kukuřice se využívá jako krmivo, dále jako surovina na výrobu cukru, oleje a škrobu. Některé druhy se pěstují jako zelenina. V potravinářství se z kukuřice vyrábí lupínky, mouka, krupice nebo kaše. Zvláště v rozvojových zemích je kukuřice cenným zdrojem obživy.
Tento produkt ocení především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.
Složení
Kukuřice*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Skladování
Při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 75 %.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota 1 569 kJ / 375 kcal | |
---|---|
Tuky: | 1,4 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,2 g |
Sacharidy: | 82,2 g |
z toho cukry: | 0,6 g |
Bílkoviny: | 5,6 g |
Sůl: | 0,0 g |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Mouky, směsi a strouhanky |
---|---|
Hmotnost: | 0.4 kg |
EAN: | 8595016501471 |
Druh mouky: | kukuřičná |
Velikost balení: | 400 g |
Značka: | COUNTRY LIFE |
EAN: | 8595016501471 |
Druh mouky: | kukuřičná |
Typ mouky: | hladká |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Související produkty

Pohanková mouka bez lepku. Zahustíte s ní polévky a omáčky, hodí se do palačinek, muffinů, sušenek, nebo placek, a to pro sladké i slané vaření.

Lněná semínka jsou vyhledávaným zdrojem vlákniny a zejména proteinů.

Celozrnná mouka žitná

Kukuřičná mouka polohrubá je vhodná k zahušťování, ať už jsou to polévky nebo omáčky - má hrubší konzistenci a velmi dobré chuťové vlastnosti. Polohrubou kukuřičnou mouku také...

S lupinovou moukou můžete péct, zahušťovat, vyrábět těstoviny a nahradit s ní žloutky. Lupinová mouka je bohatá na bílkoviny, ale obsahuje minimum sacharidů. Je tedy vhodná při...

Špaldová mouka hrubá

Kokosová mouka BIO 1000 g Wolfberry je bez lepku, vhodná pro celiaky nebo paleo dietu. Díky vysokému obsahu bílkovin ji ocení i vegani a vegetariáni. Odtučněná v BIO kvalitě.

zahušťování - kukuřičná mouka vám dobře zahustí omáčky i polévky. obalování - kukuřičná mouka je také skvělá na obalování knedlíky, halušky - mouku dobře využijete i při...

Ovesnou mouku můžete použít také na přípravu slaných i sladkých těst, kaší, k zahuštění polévek a omáček.

Rýžová mouka zvyšuje objem a pojivost (bezlepkových) směsí.

Tapioková mouka BIO 400 g Wolfberry. Tapioka je škrob získaný z kořene manioku. Je k dostání ve formě mouky nebo tapiokových perel. Produkty z tapioky mají poměrně dost kalorií,...

Kokosová mouka Wolfberry BIO 400 g je bez lepku, vhodná pro celiaky nebo paleo dietu. Díky vysokému obsahu bílkovin ji ocení i vegani a vegetariáni. Odtučněná v BIO kvalitě.
Podobné produkty

Rýžová mouka zvyšuje objem a pojivost (bezlepkových) směsí.

Celozrnné mouky jsou mlety z celého zrna. Obsahují tedy mimo bílkovin, sacharidů a tuků také vlákninu, minerální látky z klíčků a vitamíny.

Výrobek ze sóji. Hodí se jako náhrada masa v pokrmech. Granulát do sebe dobře vstřebává chutě, lze ho tedy předem marinovat. Vhodný pro přípravu nádivek.

Pohanková mouka je výborná alternativa klasické mouky, kromě toho, že je bezlepková, blahodárně působí na cévy díky vysokému obsahu rutinu a vitamínu E.

Mouka vhodná pro slané i sladké pečení. Používáním celozrnné mouky uděláte něco pro své zdraví.

Má neutrální chuť, což čirokovou mouku předurčuje k širokému užití. Jak na sladké tak, slané pečení. Je také vhodná na pečení chleba a pečiva. Při pečení by mělo být použito...

Pohanková je vhodná na pečení chleba, rohlíků, koláčů, jemného cukroví, sušenek, palačinek, placek, na zásmažku, v bezlepkových potravinách slouží jako pojivo. Svoji hrubostí...